mandag 24. juni 2013

Semester 1: COMPLETED!

Det er 24. juni, og alle hjerter gleder seg, for siste eksamen er unnagjort, og vinterferien er for alvor i gang!

Da var det på høy tid å oppdatere dere der hjemme på hva som har skjedd den siste tiden. Som tittelen sier, så har vi faktisk vinterferie nå. Ingrid var ferdig med sin siste anatomieksamen i dag (mandag) og Torbjørn var ferdig med sin siste for en uke siden. For Torbjørns del har dette halve året vært den tøffeste studieperioden til nå, uten tvil. Den siste måneden ble mer eller mindre tilbragt på skolen, med dager fra åtte til langt på kveld. Noen av eksamene som ble unnagjort (for de av dere som bryr seg om slikt) var bl.a. i ortopedi, nevrologi, praktisk og teoretisk manuell terapi. Eksamensperioden ble avsluttet med et anatomiforedrag foran ca 100 personer, som handlet om hvordan løfte- og bøyeteknikker påvirker hofte og bekkenleddet. 

 

Neste semester roer det seg nok NOE mtp eksamenspress, men tiden blir fylt opp med to store presentasjoner: En selvstendig forelesning på 60 min om korsbåndsskader, og en forskningsoppgave om muskelaktivitet ved diverse ergonomiske hjelpemidler til PC-bruk. Vår veileder er Michel Coppieters, en annerkjent forsker med særlig interesse på nervesystemet og kollega av "Explain Pain" - gutta, Butler og Moseley - spennende! Det eneste "dumme" er at vi må starte opp med prosjektet 12.juli, 10 dager før studiestart. Her er det bare å henge i :)


Ferdig snakka om skole...

Onsdag setter vi kursen sørover mot Sydney i vår leiebil/campingbil (se over) "The sleeper". Den ligner faktisk litt på vår kjære Chrysler, som så brutalt avgikk med døden etter vi reiste fra Norge. Vi starter fra Brisbane i 10-tiden og har 4 dager på oss til å nå Sydney. Vi har ikke helt bestemt oss for kjøreruta enda, men et av forslagene er her:

 


Vis Brisbane - Sydney 2013 i et større kart 

Vi blir i Sydney i to dager, før vi tar flyet videre til Melbourne og Ingrids familie.

Under kommer det noen bilder som viser noe av det vi har gjort den siste tiden :) Det blir ikke like lenge til neste oppdatering, det lover vi. Ha en flott sommer alle der hjemme! Vi forbereder oss på kaldt vintervær in Melbourne. 

 

 

MAT i Brisbane

Det er billigere å spise ute, også har de så sykt mange forskjellige restauranter og matkulturer å velge i!! Vi utforsker!

Why not try soup with squid?, Stan 26.
(Torbjørn holdt seg langt unna)


Chorizo og lammepizza på "The Groove Train"

En av mange aftener i hos jentene i West End,
denne gangen med heimelaga pizza og is.
Vi kommer til å savne dere!!

Fancy bestillingssystem på Japansk restaurant!
Bare å plotte inn på skjermen også kommer det heilt a sæ sjøl!

Torbjørn koker sin egen mat

BURSDAG i Brisbane

 4. juni = Torbjørns dag!

15. juni = Ingrids dag

Laxing at South Bank.

Coffee from the coffee cart at Goodwill Bridge
Bursdagsmiddag med gode venner. Japansk it is!


MORO FOR BARNA på Gold Coast

Vi tok hver vår tur til Gold Coast og Movieworld  og koste oss med karuseller og kjente warner bros figurer :) 

 

Superheroes
Torbjørn passer på nervøse klassekamerater i "barnekarusellen"


7/15 fremtidige manuell terapeuter i "Movieworld"

 

 

STUDYING in Brisbane

 

 

Prøvekanin


 Fornøyd gruppe etter vel gjennomført anatomiforedrag.

 Praksisgruppa ved Royal Brisbane Hospital.

 Anatomy night. Torbjørns gruppe.


Ingrid dro på tur til Caloundra sammen med study-buddies Cassie og Brianna for å lære litt anatomi på tampen av semesteret. Funka som ei kule, og resulterte i 7 store tankekart ;)

 

GENERELT, i Brisbane

 

Torbjørn etter eksamen.
 Krispy Kreme - skummelt gode doughnuts


Brisbane River from the Botanic Gardens
Parkliv

1 kommentar:

  1. Gratulerer med endt semester!! Håper dere får noen fine dager på tur:) vi har akkurat kommet hjem fra cruise i Middelhavet, kan anbefales!! Ellers har vi ingen store planer, nyter dagene hjemme, på groos og byturer. Kos dere videre. Gleder oss til referat fra turen med den fine bilen;) klem fra oss i Holvigasvingen

    SvarSlett