søndag 7. april 2013

Fraser Island, Part II

Her kommer resten :)

Dag 3, påskemorgen

Dagens to-do-list: 
  • Lake Birrabean
  • Lake Wabby
  • Eli Creek
  • something that turned out to be sandblows

Vi startet med å pakke ned campen vår, for i natt ville vi sove på stranda vi og :) Seif og Emily kom til Central Station, og vi kjørte sammen til Lake Birrabean. Men nok en gang; oversvømmelse, og stranda lå under vann. Men det var utrolig stille og fredelig der oppe! Var verdt det! Vi kjørte ned igjen til Pacific Beach Highway, og tok beina fatt i ca. 3 km inn til lake Wabby. Det var ikke nedtur! Kom ut av skogen og foran oss åpna det seg en kjempestor sanddyne. Helt utrolig! Og litt over kanten var det en liten innsjø med både store (relativt) fisk og fugler i :)


Lake Wabby


Neste stopp var Eli creek, litt lenger nordover langs kysten. Her spiste vi lunsj før vi tok en liten tur opp den bekken som egentlig fungerte som en vannsklie. Mye strøm, så det var bare å legge seg i vannet og la seg drive ut mot havet :) "Nesten som ei tømmårrenna!", ropte ei jente fra Rogaland. De er overalt, de rogalendingane, men ho hadde helt rett :)

Bilen kom seg rundt overalt!

Seif imponerer stadig med fancy mat og stash på turen. Stay safe with Seif!
På vei tilbake til campingen, One Tree Rock, skulle vi stoppe ved en slags foss. Den fant vi ikke.. Men vi fant en sanddyne til!Og denne var enda større! Stan fikk løpt litt fra seg, og vi fikk tatt mange fine bilder. Hvis det hadde vært stille og fredelig ved Lake Birrabean, så var det helt tyst her. Bare oss og naturen. DEILIG!Litt mer stress å sette opp "teltet" vårt på stranda; ikke så mange fine trær å ta av. Men Stan og Thea fiksa biffen. Team Siglås fiks grilla kylling til middag, men en lat dingo til tilskuer. Men akkurat i det vi satte oss for å spise så kom regnet... Heldigvis er Seif en rutta camper, og hadde goood plass i teltet sitt, så kveldens "riddles" ble løst "innendørs". En liten dingo kom streifende forbi, så gutta måtte ut å jage litt. Ikke veldig dramatisk.

Dag 4, mandag

Bilen til Seif.. "Bare satt den der, jeg.."

Siste hele dag på øya, og fremdeles en del å gjøre. Vi kjørte fra Eurong 7.30, og reiste helt til topps (ca.), til Waddy point. I morratimene var det overskyet og et helt utrolig lys! På Waddy point spiste vi lunsj og tok oss et bad og en tur ut på klippene. Minna skummelt om sørlandsskjærgården. Selvfølgelig veldig fint!


Waddy point

Seif surfing through Eli Creek

Neste stopp: Champagne pools. Dammer som fikk vann skylt inn med bølgene, og da ble det bobler -> champagne pools. Utrolig fint, og fikk snorkla litt og sett noen fine, gule fisk. Og omtrent alle kutta seg på revet.. Derfor: first aid kit :)

Champagne pools


Emily and Seif

In da bush
Et lite inntrykk av hvordan det føles å kjøre bil på skogsveiene på Fraser Island:
 


  Dette stykket er egentlig veldig flatt og fint :)

Indian heads: Utkikkspunkt med syk utsikt og det var relativt stupbratt ned i havet. Torbjørn holdt seg på trygg avstand fra kanten ;) De sa at man kunne se både skilpadder og hai herfra. De så vi ikke. Men så en rokke av noe slag da :)

Indian Heads

Pacific Beach Highway

Det blei mye bilkjøring på turen, og dette var absolutt turen for å synge sanger om alt vi sa. Stan imponerte med repertoaret sitt.

Ship wreck Maheno


Siste middag på campingen, og denne gangen holdt regnet seg unna. Så vi satt ved bålet og lekte "psykologen" og fikk servert enda en gåte. Denne gangen from real life, Denmark :)
Her er politi og. Måtte blåse i promillekontroll og greier. Sikkert lurt..

Dag 5, tirsdag

 Up at 6 am, pack up the camp, head for breakfast on the beach :) Digg! Herfra kjørte vi nedover mot Rainbow beach igjen, og prøvde å rekke det før high tide. We did :) Vi stoppet i byen og vasket bilen (relativt mye sand), fylte luft i dekka, spiste mad og tok en time på stranda før vi begynte på turen tilbake til Brisbane. Fikk testa venstrekjøringa på en skikkelig vei. Gøy! Litt i tvil når man kom til et kryss; hvor kommer bilene fra nå? Hvilken side skal e kjøre inn på? Også det å gire med venstre hånd da..
Nydelig Fraser Island

Fra leiebilfirmaet skulle vi finne ferja inn til byen, og var så heldige at den første kaia vi gikk til (30 min. gange), egentlig ikke var i så veldig betjent.. så da gikk vi enda en halv time til neste kai. Da var vi varme og sultne :) Men fikk en fin tur på elva i solnedgangen som en perfekt slutt på turen.

Conclusion: We LOVE Fraser Island! Og tar gjerne med noen andre på tur dit hvis de tar turen hit ;)

Og sånn helt på tampen: I går (lørdag) var vi på footy-kamp (australsk fotball)! Brisbane Lions vs. Adelaide Crows. Vanvittig moro faktisk!

Klassekamerater til Toby. Lucy (til venstre) er innfødt og var tutor :)

 
 Hvis dere skulle ha lyst til å se enda flere fine bilder fra Fraser, sjekk ut Thea og Øysteins blogg

1 kommentar:

  1. Hellau!
    Så utrolig mye fine bilder, og moro lesing! Det er såå gøy å se hvordan dere har det. Godt å se at dere får tid til litt fri også:) Kos dere masse videre, så venter vi spent på neste innlegg. Klem

    SvarSlett