søndag 3. mars 2013

Skolestart

Hei alle der hjemme! 


Da var det en liten stund siden forrige innlegg, så her kommer en oppdatering på den siste uka.

Først; et tre :)


Første skoledag for begge to var på mandag. Ingrid på Queensland University of Technology (QUT) og Torbjørn på University of Queensland (UQ).

For Torbjørn var tydelig at han ikke hadde studert på en stund, for her var det virkelig fullt kjør fra dag én! :) I første introduksjonstime veltet den ene verdenskjente forskeren etter den andre inn i klasserommet. Gøy å tenke på at disse skal være våre lærere de neste månedene.
Klassen vår består kun av 12 heltidsstudenter (og 4-5 på deltid). Det betyr masse én til én kontakt med lærerne og gode læringsforhold. Kan nevne at vi er ganske godt spredt rent geografisk i klassen. Det er 3 stk fra Norge og én fra Sverige. Ellers er det folk fra England, Irland, Nederland, Spania, Singapore og selvfølgelig Australia.

For Torbjørns del har som sagt første studieuke vært et lite sjokk rent faglig. Den første 11 timersdagen på skolen er allerede unnagjort og det ble lesing noen timer på lørdag og søndag også. Satser på å komme litt inn i studieteknikken etterhvert, så det ikke blir FULLT så travelt :)

Ellers har vi lært en del om cervicalcolumna denne uken (nakken). Vi starter på undersøkelse og behandling i morgen, og de første manipulasjonsteknikkene skal vi lære i uke 3, så har går det virkelig unna. På torsdag var vi på anatomilaben for vår første disseksjon (noe Torbjørn aldri har gjort før). Klassen vår på 12 har to "ferske" kroppen til disposisjon, noe vi er alene om på hele universitet faktisk. Utrolig lærerikt.

Ingrid har også kommet godt igang. Ikke like mange undervisningstimer som Torbjørn, men lærerne forventer 12 timers jobbing i uka per fag (med 4 fag blir det fort 48 timer i uka). Det spørs litt om jeg klarer å følge opp det, men skal nå iallefall prøve :) Har allerede levert inn første oppgaven min (dog en veldig liten en, but still :) Har følgende fag: Anatomy and physiology, Children in sport, Fitness, health and wellness og Teaching strategies. Det har gått opp for meg at de fleste i Australia begynner på universitetet når de er 16-17 år. Så når det ene faget jeg tar er et førsteårs-fag, sier det seg selv at jeg gjør en solid innsats for å heve snittalderen...Er vant til å være yngst (give or take) på jobb til å være desidert eldst (med noen få unntak, men så er det 550 elever i klassen totalt). Interessant.. Det faget jeg sliter mest med er anatomy and physiology (driver med dette ), og det jeg liker best foreløpig er Teaching strategies. Her føler jeg at jeg har litt å komme med fra før (noe anna ville vært urovekkende), det er bare 20 studenter i klassen og læreren har en veldig praktisk tilnærming til faget. Det siste synes jeg skiller seg ganske klart fra den pedagogikken jeg hadde i Norge.

Torsdag kveld tok vi turen ned til Riverside og var med på quiz arrangert av ANSA. Det er noe som ikke forandrer seg selv om man reiser jorda rundt :) Masse nordmenn og god stemning. Kommer nok tilbake skal du se :)


De siste kveldene har gått med til å sitte klistra å se på herrestafett og 3 mil. Godt å se litt snø og sol :) Avslutter med 5-mil i kveld. Heia Norge!

Jeg (Ingrid) og Thea hadde oss en tur rundt i West End i går (lørdag mens gutta satt på skolen å leste. Vi tok turen til det ukentlige Farmers Market, som i utgangspunktet er en veldig fin ting å gjøre på en lørdag. Det eneste som var litt ugunstig var det vanvittige regnværet. Det høljet ned i hele går, og vi måtte tidvis vasse til over anklene i vanndammer. Paraplyen holdt en stund, men gikk lekk etterhvert. Heldigvis er det ikke kaldt, så det går fint å bli litt blaut. Men markedet kommer vi gjerne tilbake til senere! Billig og fine frukter og grønnsaker pluss en hel del andre litt alternative ting:) Vi handla banankake, boller og ferskt brød og spiste god lunsj hos Thea før vi tok turen til Urban climbing, som altså er det klatresenter :) Her holdt vi oss i noen timer. Ingen dum aktivitet på en regnfull dag som denne. Det har generelt regna en god del i det siste, og elva er betydelig høyere enn da vi kom. Ingen oversvømmelse her enda da.. Men det flyter trær rundt i elva, og strømmen er relativt kraftig.Gleder oss til the wet season er over.
See you soon!

1 kommentar:

  1. Moro å lese :) Hørtes ut som en litt annen studietilværelse enn den jeg husker ja..

    SvarSlett